Cabluri, conductori și accesorii pentru industria siderurgică

Fie în construcții, transport sau pentru mașini-unelte - este imposibil să ne imaginăm diferitele ramuri ale industriei fără oțel și, prin urmare, este considerat cel mai important metal al timpului nostru. Germania este cel mai mare producător de oțel din Uniunea Europeană, iar industria siderurgică este, din acest motiv, indispensabilă.

În furnalele înalte, fonta lichidă se obține din materii prime feroase. Apoi este prelucrat în oțel brut în fabricile de oțel. Procesele individuale de producție implică temperaturi extrem de ridicate și scântei și se utilizează medii agresive. Cablurile și accesoriile utilizate pentru producție trebuie să poată rezista acestor condiții.

Dar, pentru ca energia necesară să ajungă la centrale, în primul rând, trebuie stabilită și alimentarea cu energie a acestora iar pentru cabluri sunt impuse cerințe stricte. Astfel, în funcție de aplicație, sunt solicitate tipuri de cabluri cu cerințe speciale pentru izolație exterioară sau a conductorilor. Fie că sunt cabluri de control, cabluri de date sau presetupe - HELUKABEL oferă produsele potrivite pentru acest mediu industrial special. Iar pentru cablarea de la stațiile de transformare către fabricii, HELUKABEL deține de asemenea, în portofoliul său produsele potrivite: cabluri subterane și de medie tensiune.

MULTITHERM 400-ES, de exemplu, a fost dezvoltat special pentru industria siderurgică. Este echipat suplimentar cu o tresă de oțel de înaltă calitate, care îl protejează de substanțe agresive, cum ar fi compusi de sulf, carbon, calciu, acidul fluorhidric, și îl face mecanic foarte rezistent. Cablul poate fi utilizat la temperaturi de până la 400°C. HELUTHERM 1200/1200-ES poate rezista la temperaturi de până la 1.100°C și, prin urmare, are o izolație specială constând din tresă din fibră de sticlă impregnată cu silicon.

Pentru cablu de tip THERMFLEX 180 EWKF, utilizabil la până la 180°C, atât izolația exterioară, cât și cea interioară sunt realizate dintr-un material special din cauciuc siliconic. În plus, izolația exterioră este deosebit de rezistentă la abraziune și crestături, ceea ce o face mult mai rezistentă decât un cablu de silicon normal. Este astfel garantat un ciclu de viață mai lung. Acest cablu este disponibil și în versiunea EMC și Halogen-Free. În plus, este rezistent la o multitudine de uleiuri, alcool, grăsimi vegetale și animale, substanțe chimice, hidroliză și UV.

În domeniul accesoriilor pentru cabluri, HELUKABEL oferă sisteme de tuburi de protecție a cablurilor rezistente la căldură. De exemplu, tubul de protecție HTP rezistent la temperaturi ridicate, care are un factor de izolare ridicat datorita mantalei de silicon care contine oxid de fier și poate fi folosit la 1.090°C pentru o perioada scurta de timp. În plus, papuci de cablu HELU-S-RK-N din nichel pot fi folosiți pentru temperaturi de până la +500°C, iar tubul metalic flexibil cu profil Agraff din oțel inoxidabil poate fi folosită pentru temperaturi de până la +600°C.

Așteptăm cu nerăbdare să vă ajutăm în identificarea celor mai bune produse pentru aplicația dumneavoastră și să răspundem la orice întrebări pe care le-ați putea avea.

Sunați la +40.310.69.90.85 sau trimiteți-ne un e-mail: office@helukabel.ro

HELUPOWER 1000-RV-K