Faceți un tur cu noi prin centrul nostru de logistică din Hemmingen.

Intrarea și ieșirea mărfurilor

Distanțele scurte și disponibilitatea ridicată sunt factori decisivi atunci când vine vorba de satisfacerea cerințelor clienților. O parte importantă a procesului este zona de recepție din cadrul departamentului logistic, unde până la 25 de camioane sunt manipulate în fiecare zi la opt stații de descărcare. Personalul HELUKABEL instruit, sortează și inspectează bunurile primite în fiecare zi și înregistrează electronic fiecare cablu și accesoriu, astfel încât să poată detecta orice defecte imediat, înainte de a expedia comanda. O bandă transportoare automată pune în mișcare cablurile personalizate comandate, manșoane de conectare și tamburi întregi de cablu direct în zona de logistică pentru expediere.

Tamburi de cablu în zona de recepție a mărfurilor la Helukabel

Spațiul nostru de stocare complet automatizat

Depozitare complet automatizată pe rafturi înalte la Helukabel

Spațiu de depozitare se întinde până la acoperiș. Pentru a onora comenzile clienților rapid și flexibil, HELUKABEL stochează o mare parte din produsele sale în centrul logistic din Hemmingen, Germania. Două locații de depozitare high-rack, complet automatizate și interconectate, sunt organizate în 40.000 de spații pentru paleți. Atât recepția, cât și expedierea din depozit sunt complet automatizate, deoarece 16 mașini de stocare/recuperare fără șofer plasează tamburi de cablu de până la 1,5 tone în raftul corect de-a lungul culoarelor lungi de 100 metri și le colectează din nou în baza comenzii. Pentru tamburii de cablu mai mari, cu o greutate de până la patru tone, există 670 de spații cu rafturi de mare capacitate, care sunt deservite de mașini speciale de stocare/recuperare pentru sarcini grele. Cele două locații de stocare cu montare high-rack sunt conectate la mașinile de tăiat complet automatizate.

Despre micile detalii – Stocare complet automatizată

Pentru departamentul logistic, nu există nicio diferență în pregătirea atât a unor conductori, tamburi de cablu sau accesorii. Toate produsele trebuie să fie preluate, numărate și atribuite în ordinea corectă. Prin urmare, procedurile din depozitul de accesorii determină adesea cât de repede ajunge efectiv un transport pe drum. Depozitul de accesorii de la sediul HELUKABEL din Hemmingen este complet automatizat, cu șase mașini de preluare de la raft, care conduc înainte și înapoi în șase sectoare, colectând produsul din 36.800 de locuri de depozitare. Acestea stochează și recuperează până la 1.000 de containere pe oră și livrează accesorii și tamburi de cablu la sistemul de preluare a comenzilor, care este complet automatizat. Comenzile clienților sunt, de asemenea, stocate temporar în containerele roșii distincte până când comanda este definitiv finalizată pentru expediere. Acesta este un alt „mic detaliu” care explică modul în care depozitul complet automatizat de piese mici accelerează procesarea comenzilor.

Depozitarea complet automatizată destinată accesoriilor

De pe tambur

Mașini de tăiat cabluri

Când comandați cabluri, dacă nu este disponibilă o lungime standard, cablurile pot fi tăiate la lungime. Lungimea necesară este derulată de pe tamburul sursă și înfășurată pe un alt tambur într-un proces complet automatizat. Chiar și transportul de la depozitul principal la mașinile de tăiat este asigurat de benzi transportoare. Stivuitoarele care ar putea deteriora cablurile cu vârfurile lor ascuțite au fost interzise în utilizare în lanțul de procesare al cablurilor. Cablul este acum derulat și în același timp înfășurat pe role sau tamburi. Mașinile de derulare și înfășurare sunt acționate de un motor și sincronizate de un monitor electronic de forță de tracțiune. Acest lucru ajută la prevenirea suprasolicitării cablului. Transferul automat al cablului pe role și tamburi asigură o înfășurare uniformă. În timpul acestui proces, datele de tăiere sunt documentate și arhivate cu ajutorul instrumentelor de măsurare calibrate. Acest lucru permite ca fiecare element comandat să fie urmărit până la expediere prin intermediul datelor sale individuale de ambalare.

Mutarea obiectelor mari cu ușurință

Cablurile mari cu un diametru exterior de până la 100 milimetri sunt manipulate în stația noastră de tăiere pentru sarcini dificile. Odată plasată o comandă de către client, sistemul de gestionare a depozitului de la centrul logistic complet automatizat din Hemmingen, Germania, inițiază toți pașii necesari pentru onorarea comenzilor. Sistemul selectează tamburul necesar din peste 33.000 de produse stocate în depozitul high-bay și îl livrează direct la mașina de tăiat prin intermediul tehnologiei transportoare.
Doar câteva minute mai târziu, tamburul ajunge la stația de tăiere unde este în așteptare. Această mașină complet automatizată poate monta chiar și tamburi care măsoară aproape doi metri și jumătate și cântăresc până la patru tone. Un operator trage apoi cablul de la un tambur la altul folosind motorul de alimentare și finalizează tăierea comandată. Motoarele funcționează simultan pentru a preveni întinderea excesivă a cablului și pentru a asigura un model de așezare perfect. În cele din urmă, tehnologia transportoare livrează tamburul etichetat direct către departamentul de expediere. Acest proces permite efectuarea livrărilor în termen de 24 de ore.

La stația de tăiere pentru cabluri cu diametre mari

Ambalat cu grijă

Ambalare mărfurilor la Helukabel

Clienții HELUKABEL nu se bazează doar pe livrări rapide, ci și pe ambalarea sigură și completă a bunurilor lor. Această garanție este oferită de o echipă de 20 de membri care lucrează în două schimburi în 10 stații de preluare și ambalare din centrul logistic. Locurile lor de muncă ergonomice sunt echipate cu echipamente de manipulare special dezvoltate pentru HELUKABEL. Acest lucru nu aduce beneficii doar lucrătorilor, ci și bunurilor, deoarece împiedică utilizarea echipamentelor brute, cum ar fi stivuitoarele.
Pick-packer-ii știu ce piese aparțin cărei comenzi din sarcinile alocate acestuia de sistemul de gestionare a depozitului. Mai mult, un ecran digital care le arată numărul de tamburi, bobine, cutii și alte tipuri de ambalaje îi ajută să împacheteze mai eficient. Fiecărui articol i se atribuie un cod de bare pe care ambalatorul îl scanează. O inspecție vizuală și o comparație cu ecranul de ambalare digitală oferă o asigurare suplimentară că expedierea este completă. Instrumentul de ridicare prin aspirație cu vid ridică apoi ușor coletul și îl așează pe paletul de expediere. Această acuratețe dă roade, deoarece comanda ajunge la sediul clientului completă, intactă, la timp și gata de utilizare.

Livrare rapidă

Clienții care comandă bunuri de la HELUKABEL nu trebuie să aibă răbdare: în general, comenzile primite din Germania și o mare parte din Europa sunt și expediate în termen de 24 de ore. Acest serviciu rapid este furnizat de 26 de angajați din locația Hemmingen care ambalează și expediază în fiecare zi 200 de tone de cablu și accesorii pentru cabluri. Ei pregătesc mărfurile pentru transport – dacă este necesar, în conformitate cu instrucțiunile specifice de ambalare ale clienților – înainte de a le preda agentului de expediere corespunzător. Pachete care cântăresc doar un kilogram, dar și tamburi de cablu cu greutate de patru tone sunt expediate în toată lumea, rutier, maritim sau aerian. Statutul HELUKABEL de Operator Economic Autorizat (AEO) înseamnă proceduri personalizate simplificate, fără întârzieri. Manipularea în departamentul de recepție marfă al clientului trebuie, de asemenea, să fie facilă. La cerere, HELUKABEL va organiza livrări folosind remorci cu platformă joasă, cu un camion cu stivuitor, precum și cu o platformă de ridicare sau macara de descărcare.
Dacă adresa de livrare constă numai din coordonate geografice, cum este cazul turbinelor eoliene, de exemplu, experții în logistică de la HELUKABEL asigură livrarea la locația exactă.

Încărcare cu motostivuitor