Schimb internațional de experiență în domeniul educației

Educatori spanioli vizitează HELUKABEL pentru a învăța despre sistemul de învățământ profesional dual din Germania

Spanish Teachers visit HELUKABEL

Săptămâna trecută, HELUKABEL a primit o delegație internațională de educatori din Spania la sediul nostru din Hemmingen. Acești profesioniști au venit să afle mai multe despre sistemul de educație duală din Germania, deoarece implementarea unui astfel de sistem este în prezent discutată în țara lor.

Școala Eric-Bracher din Kornwestheim, o școală profesională pe care o frecventează mulți dintre stagiarii HELUKABEL, este responsabilă pentru stabilirea acestui contact inițial. Școala este implicată de mulți ani în proiecte internaționale legate de formarea profesională, ca parte a programului Erasmus al UE. Atât elevii, cât și profesorii participă în mod regulat la oportunități de schimb, inclusiv în orașul spaniol Valencia. Aceste schimburi contribuie la dezvoltarea competențelor lingvistice străine și oferă, printre altele, perspective diverse asupra lumii profesionale. Aceste avantaje sunt esențiale într-o economie tot mai globalizată.

Prin turul companiei, educatorii au putut experimenta direct avantajele învățământului profesional dual pentru participanți săi. Stagiarii de la HELUKABEL sunt integrați în echipele din domeniile de afaceri și comerciale încă de la început și preiau responsabilități și sarcini importante. „Ei ajung să cunoască în detaliu întreaga afacere și învață tot ce au nevoie pentru a contribui la HELUKABEL ca profesioniști calificați,” spune Melanie Neef, consilier de formare. „Acordăm o atenție deosebită dezvoltării abilităților și talentelor lor și susținem creșterea acestora.” Astfel, Tatiana Nogueira, o stagiară vorbitoare de spaniolă, a putut asista ca interpret în timpul vizitei educatorilor la Hemmingen.

Cunoștințele acumulate în urma acestui schimb vor fi prezentate Ministerului Culturii din Spania, unde vor contribui la dezvoltarea în continuare a sistemului local de învățământ dual. „Cred că învățământul profesional dual oferă avantaje semnificative pentru toate părțile implicate”, subliniază Melanie Neef. „Sunt încântată că această vizită ar putea contribui la continuarea sprijinului nostru pentru tineri la nivel european.”

spate